VÆRBITT GARN

Vinterskog patentlue

January 01, 2020

Vinterskog patentlue er en god og tykk vinterlue, strikket i en kombinasjon av pelsullgarn og garn av Norsk Kvit Sau. Pelsulla danner bakteppet for det lysere garnet, og mønsteret skifter alt ettersom du bruker lua på utsiden eller innsiden.

For å strikke lua må du kunne tofarget patentstrikk. Notasjonen er på norsk, med de engelske forkortelsene i parentes.

Lueoppskriften stod først på trykk i boka Strikk med norsk ull (2017) av Ingun Grimstad Klepp og Tone Tobiasson. Oppskriften er tilgjengelig på Ravelry.

Foxy Lady

Foxy lady er en vrangstrikket, lettstrikket genser på tykke pinner, pyntet med fjærstrikk. Den er strikket ovenfra og ned og sitter som spyttet på, men er fleksibel nok til coole moves på dansegulvet. Den strikkes altså i glattstrikk for så å vrenges, sånn at innsiden blir utsiden. Designet er ment å være så enkelt at nybegynnere kan strikke den. Det er lagt inn en alternativ forhøyning bak, for den som ikke lar seg skremme av forkorta rader. De forkorta radene gjør genseren litt høyere bak enn foran, noe som gir en bedre passform. Men man kan altså godt bare hoppe over dette og lage genseren lik foran og bak.

Oppskriften er tilgjengelig på Ravelry.

Kaleidoskop patenlue

Kaleidoskop patentlue er strikket i tofarget patenstrikk. Oppskriften er publisert i Norsk Husflid nr. 2, 2017 og er nå tilgjengelig på Ravelry.

Soløyet pulsvarmere

Soløyet pulsvarmere i tofarget patent er et mønster beregnet for nybegynnere til tofarget patentstrikking, og mønsteret inneholder notasjoner på norsk, med engelske forkortelser i parentes, og forklaringer på de ulike fellingene og økningene.

Oppskriften er laget til størrelsen liten voksen, dvs. et gjennomsnittlig damehåndledd. Vil du strikke en romsligere størrelse, bruk gjerne tykkere garn og pinner.

Oppskriften kan lastes ned gratis fra www.ravelry.com.

Soløyet patenthals

Soløyet patenthals strikkes i deilig, tykt garn i to farger. Oppskriften kan kjøpes og lastes nes på www.ravelry.com.

Please reload